7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar 9.000 din cei 22.500 de deţinuţi vor să se vaccineze

Doar 9.000 din cei 22.500 de deţinuţi vor să se vaccineze

Doar 9.000 din cei 22.500 de deţinuţi vor să se vaccineze, susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Aceasta acuză că nu a fost făcută o campanie în rândurile deţinuţilor, pentru a creşte numărul celor imunizaţi, şi afirmă că astfel sunt puşi în pericol agenţii care lucrează direct cu aceştia, scrie New.ro.

Din cei 22.500 de deţinuţi din sistemul penitenciar, doar 9.000 şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina, potrivit unui material postat pe pagina FSANP.

Imunizarea deţinuţilor se va face cu vaccinul Johnson&Johnson.

Sindicaliştii acuză că o campanie serioasă, dirijată (îndrumare, coordonare) de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) ar creşte numărul deţinuţilor dornici de vaccinare, dar aceasta nu a fost realizată. 

”Nici măcar jumătate dintre deţinuţi nu se vor vaccina, ceea ce înseamnă un real pericol pentru poliţiştii din penitenciare care desfăşoară activităţi directe cu aceştia. N-a avut cine să discute cu deţinuţii şi să îi determine să se vaccineze. O lipsă de interes care ne va costa”, se arată în materialul publicat pe fsanp.ro.

Conform sursei citate, ofiţerii Direcţiei Reintegrare Socială (DRS-ANP) ar trebui să conceapă astfel de programe, iar psihologii şi educatorii din unităţile subordonate ANP să poarte discuţii cu deţinuţii, să le prezinte beneficiile vaccinării şi a trebui create programe şi filmuleţe care să-i determine pe deţinuţi să se vaccineze în număr cât mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS