10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie ar putea renunța la distanțarea fizică din iunie

Marea Britanie ar putea renunța la distanțarea fizică din iunie

Marea Britanie urmează să renunțe pe 21 iunie la regula distanțării fizice, care înseamnă menținerea unei distanțe minime de cel puțin un metru, a declarat luni premierul Boris Johnson, relatează Reuters.

”Cred că este foarte probabil, foarte probabil, să putem renunșa la distanța de peste un metru”, a declarat Johnson reporterilor în timpul unei vizite electorale în nordul Angliei.
Următoarea etapă de relaxare a restricțiilor, stabilită de guvern, este 17 mai, când se așteaptă ca restricțiile privind călătoriile în străinătate să fie relaxate, dar nu ridicate.Johnson a vorbit pe un ton prudent înainte de acest termen.„Vrem să facem o relaxare pe 17 mai, dar nu cred că oamenii din această țară vor să vadă un aflux de boală din orice altă parte. Cu siguranță nu. Trebuie să fim foarte , foarte tari și trebuie să fim cât se poate de precauți „, a spus el.

Săptămâna decisivă pentru reluarea călătoriilor

Limitarea călătoriilor în străinătate ar trebui să continue pentru a opri intrarea variantelor coronvirusului de a intra în Marea Britanie, a spus un grup de parlamentari, scrie BBC. În această săptămână sunt așteptate mai multe detalii care să confirme dacă se pot relua călătoriile internaționale începând cu 17 mai în Anglia.

Însă comisia pentru coronavirus a parlamentarilor din toate partidele a declarat că restricțiile ar trebui menținute în vigoare după această dată. Grupul de peste 60 de parlamentari a spus că guvernul ar trebui să descurajeze oamenii să călătorească în străinătate, cu excepția cazului în care este esențial.

Marea Britanie a redeschis magazinele, sălilor de sport, frizeriile și terasele din Anglia, iar potrivit planului de ieșire progresivă din carantină, cinematografele, stadioanele, hotelurile și restaurantele (în interior) vor urma să se deschidă pe 17 mai, data la care membrii diferitelor gospodării se vor putea întâlni în interior.

Astfel dacă situația sanitară o va permite, întoarcerea fanilor pe stadioanele din Anglia să va întâmpla de pe 17 mai, cu o capacitate limitată la maximum 10.000 de persoane, a anunțat în aprilie premierul Boris Johnson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS