10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePurtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise, indiferent de incidență

Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise, indiferent de incidență

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor, atenționează polițiștii. Persoanele care nu poartă mască riscă amenzi.

De asemenea, reprezentanții IPJ Gorj anunță că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

În Gorj în ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 14 acţiuni de verificare, cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale

În total, 240 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.200 de persoane și 209 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.750 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS