11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis: Românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul şederii în țară pot să o facă la drive-through

Klaus Iohannis: Românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul şederii în țară pot să o facă la drive-through

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că primul centru de vaccinare drive-through din Bucureşti este „un succes” și că la acest tip de centre se poate imuniza oricine doreşte, inclusiv românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul şederii în țară.

„Este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes şi vor apărea tot mai multe centre de acest tip. Este foarte important de ştiut că la aceste centre se poate prezenta oricine doreşte, care este rezident la noi, deci, evident, românii, dar şi cei care au reşedinţa în România, inclusiv românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul şederii în România, pot pur şi simplu să vină să se vaccineze”, a declarat Klaus Iohannis în piața Constituției, unde a fost deschis primul drive-thru din Capitală, potrivit G4Media.ro.

Vaccinarea a prins viteză și că ritmul trebuie să crească în continuare

Președintele consideră că vaccinarea a prins viteză și că ritmul trebuie să crească în continuare.

„Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se şi întâmplă. Vaccinarea este singura cale de ieşire din pandemie şi îi încurajez pe toţi românii să se vaccineze. Suntem într-o nouă fază a campaniei, în care, practic, nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocraţie. Se poate merge la vaccinare pur şi simplu, cum se întâmplă la acest centru drive-through”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis se declară convins că, atât în Bucureşti, cât şi în alte localități din ţară se vor organiza noi centre de vaccinare drive-thru, precum și maratoane de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS