6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoadă la centrul drive-thru din Capitală

Coadă la centrul drive-thru din Capitală

Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis joi, la ora 8.00, în Piața Constituției. Oamenii s-au așezat la coadă în mașini încă de dimineață pentru a se imuniza. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a mers în Piața Constituției și a declarat că există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze.

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Zeci de mașini s-au așezat la coadă de dimineață, potrivit Digi24.

„Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze“

„Mecanismul este mult mai eficient pentru persoanele care nu ar putea respecta o programare din cauza programului încărcat sau imprevizbil de la serviciu. E mult mai util și la îndemână. (…) Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi”, declarat Andrei Baciu.

Autoritățile locale vor fi încurajate să deschidă cât mai multe astfel de centre de tip drive-thru

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că autoritățile locale vor fi încurajate să deschidă cât mai multe astfel de centre de tip drive-thru în toată țara pentru a încuraja cât mai mulți oameni să se vaccineze.

„Am avut o întâlnire la începutul săptămânii cu domnul premier Florin Cîțu la care au participat autoritățile locale, am încercat să îi asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a organiza astfel de centre drive-thru pentru cei cu program încărcat”, a declarat Andrei Baciu, joi dimineață, în Piața Constituției, la centrul de vaccinare drive-thru, primul de acest tip din Capitală. 

Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu actul de identitate

Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat înainte de prezentare. Vaccinarea se face fără programare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj

Agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se face fără ca oamenii să coboare din mașini.

„În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”, precizează CNCAV.

Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara. După două zile, a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru din România, în Cluj, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS