35.1 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuriștii din SUA vor putea călători în Europa dacă sunt vaccinați

Turiștii din SUA vor putea călători în Europa dacă sunt vaccinați

Turiștii din Statele Unite vor avea voie să viziteze Uniunea Europeană în următoarele luni, cu condiția să fie vaccinați împotriva Covid-19, a asigurat președinta Comisiei Europene într-un interviu acordat cotidianului „New York Times”, citat de Rador.

„Din ceea ce văd, americanii folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)”, a spus președinta Comisiei Europene. „Acest lucru va permite libera circulație și călătoriile către Uniunea Europeană”.

„Cele 27 de state membre acceptă necondiționat pe toți cei care sunt vaccinați cu vaccinuri aprobate de EMA“

„Căci un lucru este clar: cele 27 de state membre acceptă necondiționat pe toți cei care sunt vaccinați cu vaccinuri aprobate de EMA”, a asigurat Ursula von der Leyen cotidianul din New York.

Președinta Comisiei Europene nu a dezvăluit un calendar precis, dar „New York Times” a indicat că noile reguli ar putea fi puse în aplicare încă din această vară, pe măsură ce vaccinările se intensifică în întreaga lume.

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite: Moderna, Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson. Evidenţiind „progresul enorm” al Statelor Unite, Ursula von der Leyen a remarcat că acestea sunt pe cale să vaccineze 70% din populația lor adultă până la jumătatea lunii iunie. Reluarea călătoriilor ar depinde „de situația epidemiologică, dar situația se îmbunătățește în Statele Unite, precum, sperăm, şi în Uniunea Europeană”, a adăugat ea.

Pandemia a devastat industria turismului de pe continentul european, după cum o demonstrează închiderea frontierelor pentru călătoriile neesențiale introdusă de mai multe țări ale Uniunii.

Grecia a declarat că turiştii din UE și din alte cinci țări ar fi scutiți de carantină obligatorie la sosirea lor

Săptămâna trecută Grecia – a cărei economie depinde în mare măsură de veniturile generate de turism – a declarat că turiştii din UE și din alte cinci țări ar fi scutiți de carantină obligatorie la sosirea lor, cu condiția să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să poată prezenta un test negativ pentru pentru coronavirus.

Uniunea Europeană are în vedere crearea unui pașaport de sănătate pe care ar dori să îl lanseze în această vară pentru deplasările pe teritoriul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS