16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe mențin restricțiile în Capitală

Se mențin restricțiile în Capitală

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunțat sâmbătă că restricțiile din București se mențin, chiar dacă rata de incidență a scăzut sub 4. El a precizat că o relaxare pentru weekend va fi dispusă abia când rata coboară sub 3,5, urmând ca atunci magazinele să își reia programul normal în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Tot atunci vor fi redeschise sălile de sport, în timp ce restaurantele vor reveni la un program normal gradual. Restricțiile de circulație vor fi însă ridicate pentru Paște și pentru sărbătoarea specifică lunii Ramazan.

Astfel, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori.

Actuvitatea operatorilor economici

Programul operatorilor economici care desfasoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și /sau deschise, publice și/sau private, se poate desfășura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbata si duminica.

În zilele de luni – joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiția menținerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori. (2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în intervalul orar 21,00 -05,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară. (4) Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

Art. 4. Prin excepție de la prevederile art 3 alin (1), în data de 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private își pot organiza și desfăşura activitate în intervalul orar 05.00-20.00.

Art. 5. (1) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness. (2) Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS