-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de pompieri au intervenit la incendiul de la SJU Slatina

Peste 100 de pompieri au intervenit la incendiul de la SJU Slatina

-

Peste 100 de pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Olt, Dolj și Teleorman, cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, echipaje SMURD şi autospeciale pentru victime multiple au acționat pentru stingerea incendiului izbucnit la clădirea Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina.

La fața locului au acționat și mai multe echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la parterul clădirii, cu degajări mari de fum.

Toţi pacienţii au fost evacuaţi

Toți cei 36 de pacienți, conștienți, au fost evacuați de echipele de căutare-salvare din cadrul ISU Olt și din cadrul Secției de Psihiatrie, fiind evaluați medical la locul evenimentului.

Opt pacienți au fost transportați de echipaje de la Serviciul de Ambulanță și SMURD, la UPU Slatina, conștienți, stabili hemodinamic și respirator.

Alți opt pacienți au fost transferați către fosta secție de psihiatrie a SJU Slatina, de pe strada Drăgănești, iar 16 pacienți au fost transferați către Spitalul de Psihiatrie Schitu.

Patru pacienți au fost externați și preluați de aparținători.

Evacuarea pacienților s-a făcut cu ajutorul autospecialelor pentru victime multiple, echipajelor SMURD și echipajelor de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind afectat parterul clădirii.

Linie telefonică pentru rude şi aparţinători

Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul.

Pentru rudele și aparținători pacienților, a fost deschisă o linie telefonică, unde se pot obține informații legate de starea pacienților, dar și despre spitalele unde au fost transferați

Numărul de telefon este 0722 359 050.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS