15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescentă de culoare, împuşcată mortal de poliţişti în Ohio

Adolescentă de culoare, împuşcată mortal de poliţişti în Ohio

Makiyah Bryant, o adolescentă de 16 ani de culoare din oraşul Columbus, Ohio, a fost împușcată mortal de polițiști americani. Poliția a tras focuri de armă pentru că tânăra părea să atace cu un cuţit o altă persoană, informează digi24.

Totul s-a întâmplat cu mai puţin de o oră înainte de condamnarea fostului poliţist Derek Chauvin pentru uciderea lui George Floyd.

Mai multe manifestaţii au izbucnit în oraş după acest incident care survine într-un climat de indignare tot mai mare faţă de brutalităţile poliţiei şi rasismul din SUA.

Potrivit şefului poliţiei din Columbus, Michael Woods, poliţiştii au răspuns marţi după-masă, în jurul orei 16.30, la un apel de urgenţă al unei persoane care se temea că va fi atacată cu un cuţit.

Poliţistul a acţionat pentru a proteja o altă tânără

Poliţia a publicat o parte din înregistrarea de la o cameră de filmat de mici dimensiuni purtată de poliţistul care a împuşcat-o pe adolescentă. Fata a fost identificată ca Makiyah Bryant, în vârstă de 16 ani, de serviciile de protecţie a copilului din comitatul Franklin din Columbus.

„Am considerat că este important să arătăm (imaginile) comunităţii, să fim transparenţi în legătură cu acest incident, să lăsăm să avem unele răspunsuri pe care le putem furniza din această seară”, a declarat Michael Woods, citat de Agerpres.

În imaginile video se vede cum poliţiştii ajung la locul unde avea loc o ceartă, la care asistau mai mulţi trecători. O adolescentă o atacă pe alta cu ceea ce pare a fi un cuţit, apoi se aud focuri de armă, iar fata cade la pământ.

Poliţistul aruncă apoi cuţitul departe de adolescentă.

Primarul oraşului, Andrew Ginther, a calificat situaţia drept „groaznică şi bulversantă”, a spus că este „o zi tragică pentru oraşul Columbus” şi le-a ceruit locuitorilor să se roage pentru familia adolescentei.

Potrivit primarului, poliţistul, al cărui nume nu a fost făcut public, „a acţionat pentru a proteja o altă tânără a comunităţii noastre”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS