9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania se așteaptă să își lanseze propriul vaccin anti-Covid înainte de sfârșitul anului

Spania se așteaptă să își lanseze propriul vaccin anti-Covid înainte de sfârșitul anului

Spania se așteaptă să își lanseze propriul vaccin anti-COVID-19 înainte de încheierea acestui an, potrivit premierul Pedro Sánchez citat de Euractiv.

Sánchez a declarat că un vaccin candidat dezvoltat de compania spaniolă Hipra este unul dintre cele mai promițătoare seruri anti-Covid dezvoltate în Europa.

Vaccinurile, „marea speranță” de a depăși pandemia de COVID-19

Hipra se așteaptă să producă 400 de milioane de doze până în 2022. Prim-ministrul spaniol a vizitat săptămâna trecută fabrica Hipra din Amer, situată în nord-estul Cataloniei, acesta subliniind importanța vaccinurilor drept „marea speranță” de a depăși pandemia de COVID-19.

„Va trebui să garantăm vaccinarea tuturor compatrioților noștri anul acesta, indiferent unde trăiesc”, a afirmat premierul Spaniei.

Coaliția de stânga de la Madrid condusă de Sánchez și-a propus să vaccineze 70% din populația spaniolă adultă până la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, în linie cu obiectivul asumat și de Uniunea Europană.

Executivul spaniol își pune speranțele în campania de vaccinare

Executivul spaniol a anunțat că nu intenționează să extindă starea de urgență dincolo de data de 9 mai la care urmează să expire, punându-și speranțele în campania de vaccinare în pofida problemelor cu care se confruntă vaccinurile anti-Covid dezvoltate de AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Până acum s-a vaccinat 6,9% din populație

Până acum 12 milioane de spanioli au primit prima doză a vaccinurilor anti-Covid autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente și peste 3 milioane au fost vaccinați la rapel, adică aproximativ 6,9% din populație.

Spania a înregistrat în jur de 3,4 milioane de infecții cu coronavirusul și 76.882 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în această țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS