21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîţu: Coaliţia poate merge mai departe!

Florin Cîţu: Coaliţia poate merge mai departe!

Premierul Florin Cîţu a declarat că aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, având în vedere că portofoliul revine acestei formaţiuni politice. Coaliţia de guvernare poate merge mai departe, a adăugat Cîţu, precizând că, în calitate de şef al Executivului, va evalua miniştrii în funcţie de ceea ce fac, şi nu de ceea ce spun, scrie news.ro.

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile vor funcţiona în continuare foarte bine. Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la coaliţie, la discuţia din coaliţie, cu cele trei formaţiuni politice”, a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază. 

Miniștrii, „evaluați pe baza a ceea ce fac, nu pe ceea ce spun”

Întrebat dacă va fi remaniat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în urma declaraţiilor acestuia la adresa premierului, Cîţu a răspuns că evaluarea miniştrilor va fi una corectă. 

„Nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. Tot ceea ce pot să îi asigur pe membrii Cabinetului este că de fiecare dată voi face o evaluare corectă, bazată pe ceea ce fac, şi nu pe ceea ce spun”, a susţinut Florin Cîţu. 

De asemenea, premierul a adăugat că nu a primit de la toţi miniştrii Cabinetului său fişele de evaluare. 

„Nu de la toţi miniştrii, o să vă spunem mâine care sunt ministerele de unde nu am primit. Sunt majoritatea de acolo (de la USR PLUS – n.r.)”, a declarat primul ministru. 

Florin Cîţu a spus, totodată, că este o diferenţă între actul politic şi actul de guvernare şi astfel coaliţia poate merge mai departe. 

„Coaliţia poate merge mai departe. Trebuie cu toţii să înţelegem că este o diferenţă între actul politic şi actul de guvernare. Voi exercita această funcţie de premier, aşa cum spune Constituţia României”, a declarat Cîţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS