14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va trimite la Chișinău a treia tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19

România va trimite la Chișinău a treia tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19

Guvernul României va trimite la Chișinău a treia tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19 în cuantum de 132.000 de doze, ocazie cu care România își va onora promisiunea făcută Chișinăului de a livra în total 200.000 de doze de vaccin Republicii Moldova.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 15 aprilie 2021, Hotărâre pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Actul normativ prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19 ca urmare a activării Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii, potrivit G4Media.ro.

România va aloca 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca

România va aloca 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca achiziționate de Ministerul român al Sănătății. Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situații de Urgență – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România.

România a trimis deja peste Prut circa 72.000 de doze în lunile februarie și martie, fapt ce a deblocat vaccinarea pentru medicii din Republica Moldova, iar acum s-a intrat în cea de-a doua fază de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS