23.9 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia donează Republicii Moldova 132.000 de doze vaccin AstraZeneca

România donează Republicii Moldova 132.000 de doze vaccin AstraZeneca

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un ajutor umanitar pentru Republica Moldova, constând în 132.000 de doze vaccin AstraZeneca, informează news.ro.

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 15 aprilie 2021, Hotărâre pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Actul normativ prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19 ca urmare a activării Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că un număr de 132.000 de doze vaccin anti-COVID 19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de compania AstraZeneca vor fi alocate pentru Republica Moldova.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS