8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePerioada lucrată în centrele de vaccinare va fi considerată vechime în muncă

Perioada lucrată în centrele de vaccinare va fi considerată vechime în muncă

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă pentru clarificarea situaţiei personalului din centrele de vaccinare şi a stabilit că perioada va fi considerată vechime în muncă, informează news.ro.

Decizia fost luată pentru a creşte capacitatea de vaccinare şi implicarea personalului medical.

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 15 aprilie 2021, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Conform actului normativ, personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare poate încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte încheiate vor fi considerate vechime în muncă şi stagii de cotizare”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, documentul clarifică situaţia statutului medicilor rezidenţi care lucrează în centrele de vaccinare.

”Prin acest act normativ, Ministerul Sănătăţii urmăreşte creşterea capacităţii de vaccinare prin cooptarea personalului medical pentru continuarea şi accelerarea campaniei de vaccinare”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS