16.7 C
Craiova
duminică, 14 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia va ridica de luni cerinţa intrării în carantină pentru turiştii veniţi din celelalte ţări UE

Grecia va ridica de luni cerinţa intrării în carantină pentru turiştii veniţi din celelalte ţări UE

Grecia vrea să ridice, începând de luni, condiţia intrării în carantină timp de şapte zile pentru turiştii din România și din celelalte ţări ale Uniunii Europene.

Pentru a putea intra în vigoare, planul guvernului grec trebuie să fie aprobat de experţii epidemiologi, potrivit cotidianului Kathimerini, potrivit Agerpres.

Unii dintre cei sosiţi pot fi testați aleatoriu

Condiţia prealabilă este ca turiştii respectivi să fie vaccinaţi complet sau să aibă un test PCR actual cu rezultat negativ. Unii dintre cei sosiţi pot fi testați aleatoriu.
Pe teritoriul Greciei, turiştii trebuie să respecte regulile introduse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care purtarea măştii care să acopere gura şi nasul.

Inițial, Atena intenţiona să anunţe începerea sezonului turistic la 14 mai

Iniţial, Atena intenţiona să anunţe începerea sezonului turistic la 14 mai şi să ridice la acea dată condiţia carantinării. Această cerinţă va fi ridicată şi pentru călătorii veniţi din Israel, SUA, Regatul Unit, Serbia şi Emiratele Arabe Unite.
Autorităţile medicale de la Atena au raportat joi 3.089 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 1.000 mai puţine decât în ziua precedentă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS