10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus Europa: Ponderea persoanelor de peste 80 de ani care mor de Covid a scăzut la 30%

Coronavirus Europa: Ponderea persoanelor de peste 80 de ani care mor de Covid a scăzut la 30%

Ponderea persoanelor de peste 80 de ani care mor de Covid-19 a scăzut în Europa la cel mai scăzut nivel de la debutul pandemiei, la aproximativ 30%, datorită vaccinurilor, a spus joi directorul regional al OMS, relatează AFP.

”În ultimele două luni, tendința în rândul celor de peste 80 de ani a deviat de la tendința observată la toate celelalte grupe de vârstă, care ar putea fi cauzată de ponderea mare a vaccinării în acest grup ridicat”, a spus Hans Kluge într-o presă online conferință din Atena, unde călătorește.

„În ultimele două luni, tendința în rândul celor de peste 80 de ani a deviat de la tendința observată la toate celelalte grupe de vârstă, care ar putea fi datorată ponderii mari a vaccinării în acest grup cu risc ridicat”, a spus Hans Kluge într-o conferință presă online din Atena.

Ponderea persoanelor de peste 80 de decese „a scăzut treptat la aproximativ 30%, cel mai scăzut nivel de la începutul pandemiei”, a adăugat el.

La mijlocul lunii ianuarie, acesta era încă 62%, cel mai înalt nivel, potrivit ramurii europene a OMS.

OMS continuă să solicite vigilență, deoarece 160 de cazuri noi sunt raportate în fiecare minut în medie în toată regiunea, potrivit datelor furnizate de el.

„Primele semne de declin nu sunt sinonime cu rate scăzute de transmisie. Transmisia trebuie redusă la rate scăzute și să rămână scăzută”, a spus Kluge.

În Uniunea Europeană, 16,9% din populație a primit o primă doză de vaccin, potrivit datelor oficiale compilate de AFP joi.

În ceea ce privește riscurile privind efectele secundare grave, dar foarte rare, legate de vaccinuri, OMS a reafirmat că va comunica „în curând” concluziile sale cu privire la vaccinul Johnson & Johnson, aprobat în martie în Europa, dar suspendat în Statele Unite după cazurile de cheaguri de sânge.

Organizația ONU a continuat să facă apel la continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca, la care Danemarca a reunțat complet.

„În prezent, riscul de a dezvolta cheaguri de sânge este mult mai mare pentru cineva bolnav de Covid-19 decât pentru cineva care a primit vaccinul AstraZeneca”, a subliniat domnul Kluge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS