12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStimulentul pentru revenirea mai rapidă de 6 luni din concediul postnatal, majorat de Guvern

Stimulentul pentru revenirea mai rapidă de 6 luni din concediul postnatal, majorat de Guvern

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, proiectul de act normativ privind majorarea stimulentului pentru părinții care sunt în concediu de creștere a copilului și aleg să se întoarcă la serviciu mai devreme de șase luni. Stimulentul va crește de la 650 de lei la 1.500 de lei, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern.

Acest stimulent de reinserție crește și dacă părinții se întorc la lucru înaintea împlinirii vârstei de un an a copilului cu dizabilități, potrivit HotNews.

De asemenea, este acordat un stimulent de 650 lei persoanelor care se întorc la lucru după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani. Același stimulent îl primesc părinții care se întorc la lucru după vârsta de un an a copilului cu dizabilități până la împlinirea vârstei de 3 ani.

Stimulentul pentru revenirea mai rapidă de 6 luni din concediul postnatal, majorat de Guvern

Va mai exista un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care întorc la lucru în cazul copilului cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.

Se va lua în considerare perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic

Actul normativ mai prevede că se va lua în considerare perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul perioadei pentru stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului.

Dacă părintele s-a întors la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, dar își pierde locul de muncă fără a fi vinovat, va beneficia de stimulentul de inserție dacă își găsește alt loc de muncă până împlinește copilul 2 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS