6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngela Merkel sprijină apelurile pentru un lockdown dur și scurt în Germania

Angela Merkel sprijină apelurile pentru un lockdown dur și scurt în Germania

Cancelarul german Angela Merkel sprijină apelurile pentru un lockdown dur și pe termen scurt în Germania, pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Asta, deoarece rata de infectare e mult prea mare, potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului german, conform Reuters.

Germania luptă să țină sub control cel de-al treilea val pandemiei, iar mai mulți lideri regionali au cerut o carantină scurtă, dar dură, în timp ce se fac eforturi pentru vaccinarea a cât mai mulți oameni.

Germania, număr tot mai mare de pacienți la terapie intensivă

„Toate apelurile în favoarea unui lockdown scurt și uniform sunt corecte”, a spus Ulrike Demmer, purtător de cuvânt adjunct al guvernului. Ea a adăugat că Germania se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți la terapie intensivă.

„Avem nevoie de o incidență stabilă sub 100”, a spus ea, referindu-se la numărul de cazuri la 100.000 de locuitori pe 7 zile. În prezent, această incidență este de 110,1, potrivit Institutului Robert Koch.

Guvernul analizează dacă sunt necesare măsuri la nivel federal

Demmer a mai spus că guvernul analizează dacă sunt necesare măsuri la nivel federal, mai degrabă decât la nivel regional, așa cum se întâmplă acum. În timp ce unele landuri au impus interdicții de circulație pe timpul nopții pe durata sărbătorilor pascale, altele au început o ușoară relaxare a restricțiilor.

Majoritatea celor 16 premieri de landuri din Germania nu au fost de acord cu organizarea mai devreme a discuțiilor pentru măsurile care ar urma să fie luate în continuare, discuții programate pentru 12 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS