37.9 C
Craiova
miercuri, 17 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateUltima restricție la care se va renunța, purtarea măștii

Ultima restricție la care se va renunța, purtarea măștii

Purtatul măștii va rămâne ultima restricție la care se va renunța, afirmă coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El susține că este vorba de o măsură de protecție personală care trebuie avută în vedere în fiecare sezon rece, când sunt viroze și gripe, potrivit HotNews.

„Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, întrebat despre momentul la care se va renunța la masca de protecție.

Se va putea renunța la mască atunci când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români

El a susținut că se va putea renunța la mască atunci când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, când vor fi cazuri sporadice de COVID-19 și când nu vor mai exista variante virale neacoperite de vaccin.

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2“

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie.

Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte, în fiecare sezon rece, când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă. Trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a conchis acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS