20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRafila: România a înregistrat în noiembrie cea mai mare mortalitate de la cel de-al doilea Război Mondial încoace

Rafila: România a înregistrat în noiembrie cea mai mare mortalitate de la cel de-al doilea Război Mondial încoace

Alexandru Rafila a declarat luni că, în luna noiembrie a anului trecut, România a înregistrat cea mai înaltă mortalitate lunară de la cel de-al doilea Război Mondial.

„În luna noiembrie a anului trecut am avut cea mai mare înaltă mortalitate înregistrată în România de la cel de-al doilea Război Mondial încoace – mortalitate lunară. Lucrul acesta, de fapt, ne arată că există în continuare vulnerabilități la nivelul sistemului de sănătate și avem ocazia acum să încercăm să abordăm aceste lucruri”, a spus la Profit Health.forum, Alexandru Rafila, deputat PSD și vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Numărul deceselor din primele 11 luni ale anului trecut a fost mai mare cu peste 23.000 de persoane

Numărul deceselor din primele 11 luni ale anului trecut a fost mai mare cu peste 23.000 de persoane față de perioada similară din anul anterior, arată datele transmise de Institutul Național de Statistică.

Începând din luna iunie 2020, în fiecare lună numărul deceselor a fost mai ridicat decât în 2019. Iar în noiembrie 2020, diferența a fost foarte mare. Practic, numărul deceselor înregistrate în luna noiembrie 2020 a fost de 34.769 de români, față de puțin peste 20.000 în noiembrie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS