13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePropunerile Ministerului Culturii pentru accesul publicului la evenimente și redeschiderea HoReCa

Propunerile Ministerului Culturii pentru accesul publicului la evenimente și redeschiderea HoReCa

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, luni, că susține câteva propuneri, pe care le va înainta la grupurile de lucru interministeriale anunțate de premierul Florin Cîțu, care prevăd patru variante pentru accesul publicului la evenimente.

Trei sunt posibilitățile incluse în certificatul verde digital la nivel european, plus o testare rapidă la fața locului, chiar înainte de eveniment, potrivit G4Media.ro.

Am decis constituirea unui comitet format din reprezentanți ai tuturor ministerelor

Am decis constituirea unui comitet format din reprezentanți ai tuturor ministerelor, a cărui sarcină să fie pregătirea revenirii la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021. Această structură va funcționa sub coordonarea prim-ministrului și va colabora cu reprezentanți ai asociațiilor și patronatelor.

1 iunie este prima bornă pentru revenirea treptată la normalitate după perioada pandemiei

1 iunie este prima bornă pentru revenirea treptată la normalitate după perioada pandemiei COVID-19, fixată în condițiile în care lucrurile încep să se stabilizeze din perspectiva situației epidemiologice, iar campania de vaccinare evoluează foarte bine, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă certificatul verde european de vaccinare se va aplica și în România, Florin Cîțu a răspuns: ”În nici un caz. Fără certificat verde”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS