23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

„Strada” fără nume

Ce este: Stradă sau alee? se întreabă craiovenii care locuiesc în cvartalul de blocuri cuprinse între B-dul Decebal, Strada Gârleşti şi strada Grigore Pleşoianu. Este vorba despre o arteră de circulaţie care pleacă din strada Gârleşti şi iasă în bulevardul Decebal, traversând spaţiul din spatele blocurilor din cartierul Lăpuş.

Locuitorii din această zonă i-au spus „strada fără nume”, fiindcă nu are nici o denumire, deşi este destul de circulată. Ei au întrebat autorităţile despre statutul acestui drum. Totodată, şi-au arătat nemulţumirea pentru că maşinile care circulă pe aici le fac probleme. Acestea sunt un pericol pentru copiii care vin la locul de jocă din cauza vitezei cu care circulă. Şoferii opresc maşinile şi aruncă gunoiul la platforma de din apropierea drumului. Aceste „minuni” se întâmplă de ani buni, de când a fost amenajată parcarea, iar drumul a fost asfaltat. Drept urmare o alee liniştită s-a transformat peste noapte într-un drum intens circulat.


„Drumul a fost creat de autorităţile locale atunci când s-a amenajat parcarea din zonă. La amenajarea parcării pe alee s-a făcut şi acces din ambele capete pentru autovehicule. Anterior accesul se făcea doar din strada Gârleşti. Riveranii erau cei care foloseau drumul.
În acest moment acest drum este folosit de conducătorii auto ca o „scurtătură. Din cauza asta traficul este destul de intens, ca să nu mai aduc vorba şi despre zecile de maşini care se opresc să lase gunoiul la locul de depozitare alăturat. Uneori gunoiul este adus cu microbuzele. Această situaţie a fost expusă şi autorităţilor locale prin intermediul unei scrisori similare (prin poşta electronică) cu caţiva ani în urmă. Solicitarea mea a rămas fără răspuns”, spune craioveanul Cristian Drăjneanu.

Pericol pentru copiii care merg la locul de joacă

Strada fără nume

Craioveanul şi-ar dori ca autorităţile să înţeleagă pericolul pe care îl prezintă acest drum, care a devenit intens circulat pentru că se află în imediata vecinătate a unui loc de joacă. El spune că nu înţelege de ce administraţia locală craioveană a permis accesul autovehiculelor în ambele sensuri pe o alee dintre blocuri.


” La amenajarea parcării s-a făcut şi acces din ambele capete. Alături de drum se afla un loc de joacă, iar copiii ajung acolo doar trecând drumul. De asemenea, accesul locatarilor către rampa de gunoi se face tot din drum. Ambele situaţii sunt generatoare de pericole mai ales pentru cei mici. Din câte ştiu există hotărâri ale consiliului local care prevăd protecţia celor mici în zona locurilor de joacă.
Apoi, acest drum nu este stradă. Lăţimea este foarte mică. Circulaţia în dublu sens este duce la accidente. Au şi fost câteva”, mai spune craioveanul.


Nu este singurul locuitor din cartier care este deranjat de circulaţia intensă a autovehiculelor pe această străduţă din interiorul cvartalului de blocuri.


„Înainte aveam linişte aici. Copiii se jucau în voie. Tinerii se plimbau. Stăteai în tihnă pe bancă. Acum nu prea mai avem pace, maşinile trec ca pe bulevard”, spune o locatară, aflată cu copilul la plimbare.

Autorităţile promit o nouă sistematizare

Autorităţile locale spun că vor lua în calcul doleanţele craiovenilor din cartierul Lăpuş. Acestea vor propuse o nouă sistematizare a zonei.


„Sunt alei între blocuri, cu intrare din strada Gârlești și ieșire în strada Grigore Pleșoianu. Vom propune o nouă sistematizare a zonei într-o ședință a Comisiei de Sistematizare a Circulației Craiova”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS