9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30 de cazuri de cheaguri de sânge apărute după administrarea AstraZeneca, investigate de autoritățile britanice

30 de cazuri de cheaguri de sânge apărute după administrarea AstraZeneca, investigate de autoritățile britanice

Autoritățile din Marea Britanie au identificat 30 de cazuri legate de cheaguri de sânge rare după administrarea vaccinului AstraZeneca, relatează Deutsche Welle.

Numărul este cu 25 mai mare decât cel raportat în 18 martie când Agenția de Reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie a anunțat că investighează un tip foarte rar de cheaguri de sânge în venele cerebrale, adăugând însă că dovezile nu sugerează că vaccinul AstraZeneca provoacă cheaguri de sânge.

Mai multe țări au reînceput să limiteze administrarea vaccinului dezvoltat de compania anglo-suedeză

Informația vine în contextul în care mai multe țări au reînceput să limiteze administrarea vaccinului dezvoltat de compania anglo-suedeză în parteneriat cu Universitatea Oxford, Germania anunțând vineri că persoanele sub 60 de ani care au făcut prima doză de AstraZeneca vor primi un vaccin mRNA la rapel.

5 cazuri de tromboză venoasă cerebrală, investigate de autoritatea britanică

Autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor anunțase luna trecută că investighează 5 cazuri de tromboză venoasă cerebrală (TVC), o afecțiune cerebrală extrem de rară care poate fi mortală în faza acută.

Numărul cazurilor de TVC identificate de medicii britanici după administrarea vaccinului AstraZeneca a crescut acum la 22 în timp ce alte 8 persoane au prezentat probleme de coagulare asociate cu un nivel scăzut al trombocitelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS