22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlexandru Rafila critică închiderea magazinelor la ora 18.00

Alexandru Rafila critică închiderea magazinelor la ora 18.00

Deputatul PSD Alexandru Rafila susține că măsura închiderii magazinelor de la ora 18.00 este una „stupidă”, care ar duce la creşterea riscului răspândirii infecțiilor, pentru că se vor crea aglomerări deoameni.

Întrebat, joi, într-o conferință de presă, dacă este de acord cu protestatarii care cer ridicarea tuturor restricţiilor impuse de autorităţi, Rafila a spus că „în niciun caz”, potrivit HotNews.

„Eu sunt în primul rând medic, sunt un om responsabil şi evident acest lucru nu e posibil, dar asta nu înseamnă să stau pasiv la ce se întâmplă, să înţeleg de ce îşi doresc oamenii aceste lucruri. Soluţia este comunicarea, exemplul personal.
Restricţii stupide la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat.

Măsuri precum folosirea măştii şi altele trebuie să existe în continuare

Mă întreb de ce au fost introduse, însă măsuri precum folosirea măştii şi altele trebuie să existe în continuare.
Restricţiile trebuie ridicate treptat, dar şi după anumite simulări care se fac pentru o anumită activitate. Vezi dacă există consecinţe şi dacă rezultatele sunt favorabile o extinzi la întregul sector”, a susținut Rafila, citat de News.ro.

Limitarea programului magazinelor până la ora 18.00 duce la dezvoltarea răspândirii pandemiei

Referitor la limitarea programului magazinelor până la ora 18.00, medicul a spus că această măsură ar duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei.
„Puteţi să experimentaţi. Apropo, puteţi să faceţi un pilot şi veți vedea că organizarea magazinelor la ora 17.00 şi 18.00 duce la dezvoltarea răspândirii pandemiei, nicidecum la scăderea riscului”, a adăugat deputatul PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS