17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEfectul COVID-19: Spitalul Cărbunești introduce paturi ATI intermediare la fiecare secție

Efectul COVID-19: Spitalul Cărbunești introduce paturi ATI intermediare la fiecare secție

Crește numărul de cazuri grave de coronavirus la nivelul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești. Unitatea medicală din Târgu-Cărbunești este spital COVID de peste un an de zile. Aici sunt disponibile 200 de locuri. Un număr de 15 paturi sunt în cadrul Secției ATI COVID.

De luni de zile, nu mai sunt disponibile locuri la Secția ATI COVD și paturile se eliberează doar dacă un bolnav este transferat la o altă unitate medicală din județ sau din țară sau prin decesul unui pacient, în varianta nefericită. Pentru că au ajuns să depindă foarte mult de noroc și de ce locuri sunt disponibile la alte clinici din țară, unde există secții ATI COVID, șefii Spitalului de Urgență de la Târgu-Cărbunești au decis ca, pe lângă fiecare secție, să fie înființate paturi intermediare pentru cazurile grave. În acest sens au fost solicitate și au început să fie primite ventilatoare.

Au înființat deja paturi la Cardiologie și Medicină Internă

Reprezentanții Spitalului COVID din Târgu-Cărbunești au precizat că au fost introduse deja paturi intermediare ATI COVID la secțiile Cardiologie și Medicină Internă. Este vorba de două paturi la Secția Cardiologie și trei paturi la Secția Medicină Internă. Vor mai fi înființate astfel de paturi și la UPU. Au fost solicitate și ventilatoare pentru dotarea paturilor respective. În prezent, la unitatea spitalicescă din Târgu-Cărbunești au sunt disponibile 16 ventilatoare.

„Facem paturi intermediare de terapie intensivă pe lângă fiecare secție. Am început cu secțiile Cardiologie și Medicină Internă și vom continua cu UPU. Nu avem alte soluții la nivel local pentru a gestiona toate cazurile grave. Am cerut și ventilatoare. Avem acum la dispoziție un total de 16 ventilatoare și sper să mai primim. Din păcate, toate cazurile de la Secția ATI COVID de la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești sunt grave și foarte grave. Pe celelalte secții avem un totaled 110 pacienți, dar sunt cazuri medii.”, a precizat Constantin Târziu, managerul Spitalului COVID de la Târgu-Cărbunești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS