17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe restricții intră în vigoare, de mâine, pentru mai multe localități din Dolj

Ce restricții intră în vigoare, de mâine, pentru mai multe localități din Dolj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe localități doljene. Restricțiile intră în vigoare miercuri, pe 31 martie. Tot miercuri, de la ora 00.00, scapă de restricții doljenii din localitățile Calopăr, Melinești, Cioroiași și Sopot. Restricțiile instituite în Craiova și alte localități rămân in vigoare.

Începând de pe 31 martie, pentru localitățile Băilești, Dăbuleni, Carpen, Dobrotești și Ostroveni se instituie următoarele măsuri în domeniul sănătãții publice:

1) organizarea activității instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

2) este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau festivalurilor.

3) activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se poate desfășura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

4) activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

5) activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Începând de pe 31 martie, pentru localitățile Amărăștii de SUS, Brabova, Castranova, Pielești și Vârvoru de Jos se instituie următoarele măsuri în domeniul sănătãții publice:

1) este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte.

2) este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau festivalurilor.

3) este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

4) activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare se poate face doar pentru persoanele cazate în aceste,

5) este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS