16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTestarea și vaccinarea împotriva COVID-19 ar urma să se facă și în farmacii

Testarea și vaccinarea împotriva COVID-19 ar urma să se facă și în farmacii

Un proiect de Ordonanță de Urgență aflat pe agenda ședinței de Guvern din această seară prevede că testarea și vaccinarea împotriva COVID-19 ar urma să se facă și în farmacii.

Proiectul de OUG prevede modificarea Legii farmaciei în acest sens. Testarea și vaccinarea ar urma să se facă în farmacii în condițiile stabilite printr-un Ordin al ministrului Sănătății, ce urmează să fie emis ulterior adoptării acestei OUG, potrivit HotNews.

Ce se modifică:
ART. 17 – La articolul 2, alineatul (1) din Legea farmaciei nr.266/2008, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85 din 2 februarie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, litera g) se modifică și va avea următorul cuprins:„g) măsurarea unor parametri biologici, efectuarea de teste în scop de diagnostic și administrarea de vaccinuri, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății.”

Textul proiectului de Ordonanță de Urgență poate fi consultat integral aici.

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri în contextul evoluției situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 se află pe agenda ședinței de Guvern de astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS