32.8 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Florin Cîțu anunță măsurile după protestul de la metrou

Premierul Florin Cîțu anunță măsurile după protestul de la metrou

Florin Cîțu a anunțat măsurile impuse după protestul de la metrou care a blocat, vineri, Bucureștiul. Premierul spune că participanților la acțiune li se va reduce salariul cu o zi, iar prejudiciul va fi recuperat de la cei „care se fac vinovați”.

„Nimeni nu este mai presus de lege!”, spune premierul într-o postare pe Facebook. Acesta anunță măsurile „ca urmare a acțiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi”.

Măsurile sunt recuperarea prejudiciului la nivelul societății comerciale și imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovați, precum și constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor.

Totodată, compania va stabili cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul acestora cu o zi.

„Cine și-a asumat să facă o astfel de acțiune, fie ea și spontană, va plăti în fața legii, de acest lucru să fiți convinși. Am avut aceste discuții și cu domnul prim-ministru Florin Cîțu și același mesaj l-a transmis. Dosarul este legat de încălcarea prevederilor legale, că au obligația să asigure minimum o treime din capacitatea de transport, nu să întrerupă în integralitate transportul cu metroul. Plângerea din partea Metrorex îi acuză pe cei care participă la acest protest spontan de sabotaj, de terorism. Respectiva plângere am transmis-o de urgență către DIICOT”, a spus Bode.

Ministrul a mai spus că sutele de mii de persoane care nu au putut circula azi cu metroul au fost puse „în situația de a se îmbolnăvi”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS