13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 50 de persoane au murit din cauza alcoolului vândut de un român în Costa Rica

Peste 50 de persoane au murit din cauza alcoolului vândut de un român în Costa Rica

Ministerul Sănătății din Costa Rica a emis alertă de sănătate, după ce mai mulți cetățeni cu vârste cuprinse între 23 și 82 de ani au murit după ce au consumat o băutură distribuită de un român. Autoritățile desfășoară o anchetă de proporții în acest caz. Băutura este un lichior cu metanol, care era comercializat de un român de 54 de ani, Rădulescu. Acesta a murit.

Poliţia a făcut percheziţii la domiciliul acestuia, în Granadilla de Curridabat, San José, pentru a ridica noi probe în anchetă.

Alcoolul era produs într-o casă

Rădulescu locuia împreună cu alţi români, scrie Digi24.   Locuinţa era folosită pentru producţia şi distribuţia de alcool contrafăcut. Ancheta a fost deschisă pe 13 octombrie 2020 când şase bărbaţi şi o femeie din  Ciudadela La Carpio, San José, au murit după ce au consumat lichior cu metanol.   

În zilele următoare, au fost înregistrate şi alte decese. Pe data de 23 octombrie, poliţia judiciară a descins în casa românului şi a confiscat 15.378 de sticle cu lichior care conţinea metanol.  

Potrivit anchetatorilor, băutura ar fi ajuns la 66 de comercianţi din şase provincii din Costa Rica. 

  Ministerul Sănătăţii a înregistrat, până la 17 decembrie 2020, un număr de 48 de decese – 41 de bărbaţi şi 7 femei – în toată ţara legate de consumul de băuturi cu metanol. În cursul lunii ianuarie, au fost înregistrate alte cinci decese.   Ministerul Sănătăţii a emis o alertă de sănătate.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS