17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: În Mexic a fost depăşit pragul de 200.000 de decese

Coronavirus: În Mexic a fost depăşit pragul de 200.000 de decese

Mexic, a treia cea mai îndoliată de COVID-19 ţară din lume, după Statele Unite şi Brazilia, a depăşit joi pragul de 200.000 de decese asociate acestei maladii, transmite France Presse.

‘Este vorba despre 200.211 persoane care, din nefericire, au decedat din cauza complicaţiilor maladiei’ COVID-19, a declarat José Luis Alomia, directorul Direcţiei de epidemiologie din Ministerul Sănătăţii.

Pragul de 200.000 de morţi a fost depăşit joi, când au fost raportate încă 584 de decese.

Hugo Lopez-Gatell, responsabilul strategiei guvernamentale de luptă cu coronavirusul, a explicat proporţiile bilanţului prin faptul că ţara a trebuit să facă faţă epidemiei cu un sistem sanitar fragilizat de mulţi ani de corupţie.

El a subliniat că 87% dintre persoanele infectate cu coronavirus şi decedate ulterior sufereau de ‘cel puţin o boală cronică’.
Bilanţul deceselor depăşeşte cu mult previziunile iniţiale ale guvernului condus de preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, care estima la începutul epidemiei 8.000 de morţi.

Totuşi, ţara iese dintr-o perioadă de nouă săptămâni de coşmar, cu recorduri de infectări şi decese şi spitale suprasaturate, mai ales în capitală şi aglomerarea sa urbană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS