10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVIDEO: Iohannis a dat replica ministrului Sănătății: Nu s-au modificat date nici acum nici înainte de alegeri

VIDEO: Iohannis a dat replica ministrului Sănătății: Nu s-au modificat date nici acum nici înainte de alegeri

-

Întrebat de jurnaliști despre declarația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, că s-au măsluit datele privind incidența pandemiei înainte de alegeri, președintele Iohannis a precizat că expresia ministrului fost una nefericită. Iohannis a spus că nu s-au modificat datele înainte de alegeri și este vorba doar de două formule diferite de calcul. Președintele a spus că Voiculescu și echipa sa a dorit să modifice formula de calcul privind incidența și că discuțiile pe acest subiect teoretic nu ajută pandemia și nici nu alină suferința oamenilor.

„Cred că a fost o expresie nefericită. Nu s-au modificat date nici acum nici înainte de alegeri. Formulele de calcul au fost diferite. Când a fost ministrul Tătaru împreună cu echipa domniei sale au găsit o formula de calcul pentru incidența pandemiei, după aceea s-a calculat ce s-a calculat și s-au știut datele. Nu a ascuns nimeni date. Acum ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice formula și se dau datele care se dau acum. Sunt două formule ușor diferite. Dați-mi voie să vă spun că, după părerea mea, nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia și nici nu alină suferința cuiva. Cred că ar trebui să ne implicăm acolo unde este nevoie să creștem numărul de paturi de la terapie intensivă, să-i motivam pe medici ca spitalele sa fie proactive la acest val trei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energie din cadrul CEO, reținut

Procurorii DNA-Secția de combatere a corupției l-au reținut pe...

ȘTIRI GdS