9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu: Carantina totală în București nu este o opțiune

Florin Cîțu: Carantina totală în București nu este o opțiune

Carantina totală în Capitală nu este o opțiune, a declarat premierul Florin Cîțu, luni, după ce Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 6,22 de cazuri la mia de locuitori. Cîțu le-a transmis bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile autorităților.

Întrebat de jurnaliști dacă „se va închide” Capitala, premierul le-a transmis bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile pe care le vor lua autoritățile.

El a spus că rata de infectare este doar unul dintre criteriile care sunt luate în calcul atunci când se decide carantinarea unei localități: „Niciodată nu s-a carantinat doar în baza ratei de infectare. Vom vorbi cu specialiștii (…). La Ministerul Sănătății va fi o ședință de la ora 13.00”.

Răspunzând unei întrebări, Cîțu a afirmat că „nu este o opțiune carantina totală”. El a exclus, de asemenea, varianta instituirii carantinei doar în anumite sectoare ale Bucureștiului.

În ceea ce privește școlile, premierul a spus că la acest moment acestea vor rămâne deschise.

„Am luat măsuri care dacă ar fi fost respectate nu s-ar fi ajuns aici”, a adăugat Florin Cîțu.

Bucureștiul a depășit pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, a anunțat marți prefectul Capitalei, Alin Stoica. Este cea mai mare rată de infectare atinsă în București în acest an. Cel mai mare indice – 7.04 – a fost raportat în București în 11 decembrie 2020.
Prefectul Capitalei a precizat pentru HotNews.ro că rata de infectare în București a ajuns marți la 6,22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS