17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei, cu 20% sub cel de anul trecut

Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei, cu 20% sub cel de anul trecut

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, a declarat că preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut. Acesta a precizat că în preajma Paştelui este posibil ca preţul cărnii de porc să crească, potrivit News.ro

“Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a spus Ladoși.

Un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram, în magazine

În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram. Preşedintele APCPR a mai afirmat că, în prezent, fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.
Ladoşi a mai spus că în 2020 au fost sacrificaţi 3,7 milioane de porci, în scădere cu 12% faţă de 2019, când 4,2 milioane de porci au ajuns la abatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS