21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFondatorii companiei BioNTech, decorați de statul german

Fondatorii companiei BioNTech, decorați de statul german

Fondatorii companiei farmaceutice germane BioNTech, soții Oezlem Tureci şi Ugur Şahin, care au contribuit la dezvoltarea primului vaccin autorizat împotriva COVID-19, sunt decoraţi vineri cu Ordinul de Merit al Republicii Federale Germane, potrivit Agerpres.

Oezlem Tureci şi Ugur Şahin vor primi Crucea de cavaler comandant a Ordinului de Merit, una dintre cele mai înalte distincţii conferite de statul german.

Distincţiile le vor fi acordate de preşedintele Frank Walter Steinmeier

Distincţiile le vor fi acordate de preşedintele Frank Walter Steinmeier la palatul prezidenţial Bellevue. Acesta este primul premiu decernat personal de preşedintele Germaniei în acest an.

BioNTech a dezvoltat împreună cu partenerul său, gigantul farmaceutic american Pfizer, un vaccin împotriva COVID-19 bazat pe ARN mesager (mRNA) care a fost primul autorizat în Uniunea Europeană, în decembrie anul trecut, aminteşte dpa.

Compania BioNTech a fost înființată de soții Oezlem Tureci şi Ugur Şahin

Compania BioNTech a fost înființată de soții Oezlem Tureci şi Ugur Şahin, medici și cercetători în domeniul cancerului. Ei au dezvoltat un tratament împotriva cancerului bazat pe mesager ARN și au realizat că tehnica ar putea fi folosită și în cazul coronavirusului.

Ambii soți sunt copii de imigranți turci, care s-au stabilit în Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS