17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstagram va restricționa mesajele directe între adulți și minori

Instagram va restricționa mesajele directe între adulți și minori

Platforma de socializare Instagram va începe să restricționeze mesajele directe între adolescenți și adulții pe care nu îi urmăresc ca parte a unor actualizări prezentate marți și care vizează sporirea siguranței tinerilor, relatează The Hill.

Adulții care vor încerca să trimită mesaje unui adolescent care nu îi urmărește vor primi o notificare care îi informează că nu pot face acest lucru, potrivit Instagram.

Platforma de socializare permite doar înregistrarea utilizatorilor care au cel puțin 13 ani însă reprezentanții săi au admis că uneori userii tineri mint cu privire la data nașterii.

Actualizările vor folosi inteligența artificială și tehnologii de învățare automată pentru a se asigura că adolescenții sunt „mai în siguranță”, potrivit anunțului companiei.

Aplicația va folosi de asemenea notificări de siguranță avertiza de asemenea tinerii să fie mai precauți în legătură cu interacțiunile lor prin mesaje directe.

Notificările vor avertiza adolescenții cu privire la adulții care „au prezentat comportament suspect” în interacțiunile cu ei prin mesaje directe.

De exemplu, dacă un adult trimite un număr ridicat de cereri de prietenie sau mesaje directe minorilor, Instagram va folosi noul instrument pentru a alerta recipienții și pentru a le oferi opțiunea să pună capăt conversației, blocheze, raporteze sau restricționeze utilizatorul adult.

„Există cazuri în care este adecvat ca adulții și tinerii să interacționeze pe Instagram dar este important ca adolescenții să fie protejați față de contactarea nedorită din partea adulților”, a afirmat Larry Magid, președinte al ONN-ului ConnectSafely.

ConnectSafely și un alt ONG au colaborat cu Instagram la redactarea unui ghid pentru părinți, anunțat de asemenea marți, care să îi ajute pe aceștia să folosească ultimele instrumente de siguranță și setări de confidențialitate pentru a-și proteja copii pe platforma social media.

Instagram a anunțat de asemenea că analizează metode de a face mai dificilă interacționarea dintre adolescenți și adulții care au prezentat „comportament potențial suspect”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS