14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord absolut de pacienți la terapie intensivă în 2021

Record absolut de pacienți la terapie intensivă în 2021

Record absolut de pacienți la terapie intensivă pentru acest an: 1232 de persoane, iar Guvernul va cere amenajarea a încă 200 de paturi pentru a fi siguri că nu ajungem în situație critică.

1232 – este numărul care dă fiori nu doar celor din sistemul medical. Sunt oameni infectați cu covid cu forme grave, tratați în secții de trapie intensivă. Maximul a fost atins pe 11 decembrie – când la ATI erau 1299 de pacienți.

După o ședință a Comitetului Național pentru Intervenții, premierul a anunțat măsuri noi pentru gestionarea valului trei. E vorba, în principal de suplimentarea paturilor la terapie intensivă, astfel încât să ajungă la 1600, dar vor fi și mai multe spitale covid. Se vor reînnoi stocurile de medicamente și se pune la punct un plan în caz că e nevoie de detașări ale cadrelor medicale.

În urmă cu un an, președintele anunța intrarea țării în stare de urgență, la câteva zile după declararea pandemiei. După un an de măsuri prelungite de la o lună la alta, dorința oamenilor de a se întoarce la normalitate e tot mai mare.

7 dintre județele României, inclusiv Bucureștiul, sunt acum în scenariul roșu. Județul Timiș este la un pas de a atinge o incidență de 6 cazuri de infectări la o mie de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS