21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNetflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane

Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane

Platforma Netflix a început să testeze restricționarea conturilor partajate între mai multe persoane. Deocamdată, însă, nu a fost luată o decizie cu privire la implementarea restricțiilor pe întreaga platformă, potrivit BBC.

Netflix permite, în prezent, crearea a maximum patru profiluri diferite pe același cont, în funcție de tipul de abonament plătit. De pe fiecare dintre aceste profiluri se puteau conecta însă mai multe persoane, din mai multe locuri, dar nu simultan.

În ultimele zile, însă, mai mulți utilizatori ai platformei de filme și seriale au primit un mesaj în care li se spunea: „Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să ai propriul cont pentru a mai putea viziona”.

„Testul este făcut cu scopul de a ne asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta”

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru BBC că „testul este făcut cu scopul de a ne asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta”.

Acesta a adăugat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la restricționarea conturilor pe întreaga platformă. În cadrul acestui test, utilizatorii pot verifica autorizarea printr-un cod trimis pe telefon sau prin email.

Cofondatorul Reed Hastings spunea că „partajarea parolei între mai multe persoane e ceva cu care trebuie să ne obișnuim“

În condițiile în care nu știe câte persoane îi folosesc platforma în realitate, Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă.  În 2016, cofondatorul Reed Hastings spunea că „partajarea parolei între mai multe persoane e ceva cu care trebuie să ne obișnuim, pentru că sunt parole legitime, folosite de partenerul de viață, de copii, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum e”.

Un alt oficial a spus că Netflix urmărește problema partajării parolelor

În 2019, un alt oficial a spus că Netflix urmărește problema partajării parolelor, dar că nu are „planuri mari de anunțat cu privire la eventuale schimbări”.

Anul trecut, Netflix a avut parte de aproape 37 de milioane de noi abonați, având în prezent peste 200 de milioane în întreaga lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS