10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe țară se pregătește să intre în carantină națională de Paște

Ce țară se pregătește să intre în carantină națională de Paște

Italia va intra în carantină națională în weekend-ul în care va celebra Paștele, respectiv 3-5 aprilie, potrivit unui proiect de lege consultat vineri de Reuters. Măsura este menită să limiteze răspândirea Covid-19, în contextul în care Italia se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri și spitalizări.

Magazinele non-esențiale vor fi închise peste tot în țară în perioada 3-5 aprile, iar cetățenii vor putea ieși din casă doar pentru a merge la muncă sau pentru urgențe medicale ori de altă natură.

Restricțiile vor fi sporite și în zonele care sunt în scenariul galben (risc scăzut de transmitere a bolii), deplasarea între localități fiind limitată, restaurantele și barurile închise.

Odată cu măsurile impuse la nivel național, Italia se pregătește de o regândire a restricțiilor în cele 20 de regiuni al țării, după o evaluare săptămânală, în funcție de evoluția numărului de cazuri. Autoritățile aplică și aici mai multe tipuri de scenarii: alb, galben, portocaliu și roșu, în funcție de nivelul de risc.

Proiectul ar urma să fie aprobat în cursul după-amiezii de vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS