16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistemele informatice de la Institutul de Sănătate Publică, verificate de Corpul de Control al premierului

Sistemele informatice de la Institutul de Sănătate Publică, verificate de Corpul de Control al premierului

Corpul de Control al prim-ministrului desfăşoară o verificare la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) referitoare la siguranţa sistemelor informatice gestionate la nivelul instituţiei, potrivit unei precizări de presă a instituţiei transmisă astăzi de Guvern.

Potrivit INSP, platforma de programare la vaccinare este dezvoltată și administrată de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Centrele de vaccinare sunt organizate de către Direcțiile de Sănătate Publică Județene și sunt comunicate atât INSP, cât și STS pentru a le asigura funcționalitatea, conform HotNews.

Orice solicitare de blocare a programărilor este făcută de către DSPJ

Orice solicitare de blocare a programărilor este făcută de către DSPJ printr-o cerere adresată STS, în baza solicitărilor autorităților publice locale și/sau a unităților sanitare, mai precizează INSP.

Institutul susține că nu are atribuții și drepturi de administrare a platformei de programare care este administrată de o altă instituție.

Publicarea datelor privind situația vaccinării pe fiecare centru de vaccinare, sistată în urmă cu trei zile

Publicarea datelor privind situația vaccinării pe fiecare centru de vaccinare a fost sistată în urmă cu trei zile, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că Corpul de control al Guvernului se va autosesiza cu privire la respectarea legislației de către Ministerul Sănătății în cazul publicării acestor date.

Datele privind testările pentru COVID-19 și spitalizările, defalcate pe județe, au continuat să fie publicate și în ultimele două zile, în timp ce publicarea datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19, defalcate pe fiecare centru de vaccinare din țară, fusese sistată.

Ștefan Voinea, care este consilier onorific al ministrului Sănătății și coordonează activitatea de transparentizare a datelor despre pandemie și vaccinare, scria miercuri la prânz, înr-o postare pe pagina sa de Facebook, că Ministerul Sănătăţii nu mai are acces de două zile la platforma data.gov.ro pentru a publica informațiile.

Ulterior, în cursul zilei de miercuri, datele transparentizate privind situația vaccinării pe fiecare centru de vaccinare au reînceput să fie publicate în această după-amiază pe data.gov.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS