19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cîțu: Lista publicată de Ministerul Sănătății trebuia explicată

(VIDEO) Cîțu: Lista publicată de Ministerul Sănătății trebuia explicată

-

Premierul României, Florin Cîțu, susține că singura problemă cu lista publicată recent de Ministerul Sănătății e dată de interpretare.

„A fost aprobată și prelungirea stării de alertă. Există o modificare importantă, cu reducerea de la orei de la 23 la 22. Măsurile rămân la fel în rest.

Nu e nici o problemă cu lista: transparență 100%. Singura problemă e de interpretare, iar unele sunt tendențioase. Cei care le-au publicat trebuie să le explice.

Bineînțeles, asta e o strategie pentru orice țară din lume. Nu sunt eu în măsură să stabilesc. Mergem în continuare cu campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, marți seara, la TVR 1, că, în urma publicării listei tuturor centrelor de vaccinare de către Ministerul Sănătății, au ajuns în online locații ale instituțiilor din sistemul de apărare, de ordine publică și ale serviciilor.

„Nu este normal ca ele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică, înțeleg că era vorba și de servicii. În ce condiţii… Vezi adresa, strada x, numărul y şi constaţi că acolo s-au vaccinat 7, 8, 10 cetăţeni din structurile respective. Păi, în momentul respectiv, poţi să te aştepţi ca oricine, nu ştiu, poate că nu ne sunt toţi prieteni pe pământul acesta, dar pot veni în orice moment să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicităţii”, a spus Lucian Bode.

Cîțu, despre o ‘vaccinare paralelă’ a rudelor celor din MAI, SRI, MApN: ‘Eu nu știu’

Totodată, ministrul de Interne a recunoscut că angajații din MAI s-au vaccinat fără a se programa în platformă.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, legat de suspicipiunile apărute în presă privind vaccinarea peste rând a rudelor angajaților din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, că Ministerul Sănățății trebuie să facă lumină în această controversă.

„Vedeti, trebuie să întrebați Ministerul Sănătății dacă are aceste informații. Eu nu știu. Înseamnă că datele respective spun mai multe decât ni se spune. Înțeleg că dumneavoastră știți deja persoanele care s-au vaccinat. Mie mi s-a spus că datele respective nu au informații despre persoane, nu au informații confidențiale deci ori sunt speculații, ori datele respective spun mai mult și aceste explicații trebuie să le cereți de la Ministerul Sănătății cei care au publicat aceste informații”, a declarat Florin Cîțu.

El a adăugat că a aflat din presă de publicarea de către Ministerul Sănătății a datelor despre vaccinare și că președintele Klaus Iohannis nu i-a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare. Și pe baza reacțiilor la situații de criză dar în principal pe implementarea programului de guvernare se va face evaluarea”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS