17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia își deschide sezonul turistic în luna mai

Grecia își deschide sezonul turistic în luna mai

Oamenii care sunt vaccinați împotriva Covid-19, au anticopri sau au un test negativ pot călători vara aceasta în Grecia, a spus astăzi ministrul Turismului, Harry Theocharis, potrivit Reuters.

Sectorul turistic generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei, care a făcut apeluri pentru un pașaport de vaccinare în UE cu scopul de a o ajuta să deblocheze sectorul turistic.

Grecia își propune să înceapă sezonul până la jumătatea lunii mai

Grecia își propune să înceapă sezonul de vară până la jumătatea lunii mai.
„Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara 2021”, a spus el. „Turiștii vor fi bineveniți dacă înainte de călătorie sunt fie vaccinați, fie au anticorpi, fie au un test negativ. Toți turiștii vor fi supuși testării aleatorii”.

Autoritățile vor acorda prioritate vaccinării persoanelor care lucrează în sectorul hotelier

El a spus că autoritățile vor acorda prioritate vaccinării persoanelor care lucrează în sectorul hotelier odată ce persoanele mai vulnerabile vor fi vaccinate și vor impune testarea frecventă a angajaților.
Grecia a impus o carantină în mai multe părți ale țării pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, după ce numărul infecțiilor a crescut și a pus presiune pe sistemul de sănătate. Cu toatea acestea, însă, stă mult mai bine decât majoritatea statelor din Europa cu aproape 7.000 de decese de la debutul pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS