11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Educației: Profesorii, exceptaţi de la interdicţia de a cumula pensia cu salariul

Ministrul Educației: Profesorii, exceptaţi de la interdicţia de a cumula pensia cu salariul

„Profesorii vor fi exceptaţi de la interdicţia de a cumula pensia cu salariul şi după adoptarea proiectului de lege care interzice cumulul în sistemul public”, a declarat ministrul Educaţiei. Vor fi plătiţi cu ora, ca până acum, pentru că e nevoie de oameni calificaţi la catedră, informează tvr.ro.

Educația duce lipsă acută de profesori calificați, iar acest deficit a fost evident în ultima perioadă, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu. El susține că a găsit înțelegere la Ministerul Muncii și că profesorii vor fi plătiți și în viitor la fel ca până acum, în funcție de vechime.

Ministrul Muncii urmează să anunțe detaliile proiectului de lege. Până acum a evitat să precizeze care vor fi excepțiile de la interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

O astfel de lege vine la pachet cu anumite riscuri, avertizează sindicatele.

Și în sănătate lucrează acum mulți medici trecuți de vârstă pensionarii, până la 67 sau chiar 70 de ani.

Sindicatele din administrație estimează că peste 10.000 de polițiști locali primesc acum și pensie, și salariu. Și nu sunt singurii din administrația publică.

Și Guvernul Orban a încercat să pună capăt cumulului pensiei cu salariul, dar legea a fost respinsă de Curtea Constituțională, din cauza modului de legiferare, nu a conținutului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS