25.1 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVerificare prin scanare facială la Aeroportul Otopeni

Verificare prin scanare facială la Aeroportul Otopeni

Sistemul automat de verificare a documentelor de călătorie în aeroporturi (automated border control systems) a fost inaugurat joi în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă.

Porțile sunt dotate cu scaner al documentele biometrice, carte de identitate sau paşaport, și un scanner facial care confirmă că persoana care a scanat documentul este deținătorul său legal.

Verificarea documentelor în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră durează câteva secunde, spre deosebire de controlul clasic, ce poate dura şi câteva minute, după cum a declarat joi chestorul Liviu Bute, şeful Poliţiei de Frontieră.

Investiţia în aceste sisteme a costat 2,3 milioane de lei, din fonduri europene şi va fi extinsă şi la alte aeroporturi din ţară, cu trafic mai mare de pasageri.

Toate statele membre ale zonei Schengen au instalate în aeroporturile mari aceste sisteme automate de verificare, sisteme care îmbunătățesc semnificativ traficul pasagerilor în zona de frontieră. Prin intermediul acestor sisteme sunt colectate date în registrul pasagerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS