4.8 C
Craiova
vineri, 16 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Prioritate la vaccinare pentru pacienții cu transplant

Prioritate la vaccinare pentru pacienții cu transplant

Comitetul de coordonare a vaccinării anti-COVID anunță că a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării pacienților cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant, inclusiv a însoțitorilor/persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Potrivit sursei citate, pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2 (vaccinul Pfizer).

Procedura:

  • Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi făcută după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflati pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant.
  • Centrele de transplant au obligația de a elabora listele cu persoanele care solicită vaccinarea și de a le înainta direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB).
  • Pacienții care au făcut un transplant sau se află pe lista de așteptare pentru transplant pot declara pe proprie răspundere și datele persoanelor care locuiesc la același domiciliu, respectiv însoțitorii acestora, pentru a fi incluși pe lista celor care solicită vaccinarea, după caz.
  • Direcțiile de sănătate publică județene și/sau DSPMB vor aronda persoanele de pe aceste liste la centrele de vaccinare care funcționează în județ, pe criterii funcționale și va comunica această arondare centrelor de transplant.

Persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate

  • Persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate, fără a fi necesară o programare în platforma informatică, sens în care reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea, precizează CNCAV.
  • În centrul de vaccinare, la efectuarea triajului medical, conform procedurilor, persoanele vor prezenta documentul de identitate valid, care să ateste că domiciliază la aceeași adresă cu pacientul cu transplant sau care se află pe lista de așteptare.
  • Astfel, centrele de vaccinare vor înregistra în Registrul electronic național de vaccinări persoanele din această categorie de bolnavi cronici care se prezintă pentru vaccinare sau persoanele care locuiesc la aceeași adresă cu pacientul cu transplant sau cu cel care se află pe lista de așteptare, corespunzător categoriei din care fac parte.
  • Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv DSPMB și centrele regionale de distribuție vor asigura dozele necesare pentru vaccinarea persoanelor respective, în funcție de solicitările centrelor de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecEste bine să te ocupi numai de planurile dumneavoastră...

ȘTIRI GdS

Mai multe locuri ATI Covid în Dolj. Toate, ocupate

De câteva zile, a crescut numărul locurilor la terapie intensivă din judeţul Dolj, după ce Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" a mai...

Doi angajați ai CJ Gorj, reținuți în dosarul „Ydail”

Doi angajați ai Consiliului Județean Gorj au fost reținuți joi seară în dosarul „Ydail”. Astfel, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice,...

122 de foști parlamentari își cer înapoi pensiile speciale,...

122 de foști deputați și senatori își vor pensiile speciale înapoi, la două luni de când au fost abrogate. Conform G4Media.ro, au depus acțiuni în...

Guvernul a aprobat programul de susţinere a producţiei de...

Guvernul a aprobat, joi, o Hotărâre pentru aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi“, precum şi pentru...

Liviu Dragnea cere în instanţă eliberarea condiționată

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani...

Coronavirus Europa: Ponderea persoanelor de peste 80 de ani...

Ponderea persoanelor de peste 80 de ani care mor de Covid-19 a scăzut în Europa la cel mai scăzut nivel de la debutul pandemiei,...