16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Autoritățile sanitare se tem de un al 4-lea val al pandemiei

SUA: Autoritățile sanitare se tem de un al 4-lea val al pandemiei

Doctor Rochelle Walensky, șefa Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat luni că este „cu adevărat îngrijorată” de faptul că unele state retrag măsurile de sănătate publică menite să conțină pandemia de coronavirus, deoarece cazurile din SUA par să se niveleze la un „număr foarte mare”.

Scăderea cazurilor Covid-19 observate de la începutul lunii ianuarie pare acum să se oprească la aproximativ 70.000 de cazuri noi pe zi, a declarat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, în timpul unui briefing de presă de la Casa Albă. „Cu aceste statistici, sunt cu adevărat îngrijorată de faptul că mai multe state vor retrage măsurile exacte de sănătate publică pe care le-am recomandat pentru a proteja oamenii de Covid-19.” „Șaptezeci de mii de cazuri pe zi par bune în comparație cu locul în care ne aflam acum câteva luni”, a spus ea. „Vă rog să mă auziți cu claritate: la acest nivel de cazuri cu variante răspândite, vrem să pierdem complet terenul câștigat cu greu pe care l-am câștigat,” potrivit www.cnbc.com

Variantele coronavirusului

Variantele de coronavirus, britanică, sud-africană și braziliană, reprezintă “o amenințare foarte reală”.

Tulpina B.1.1.7, descoperită inițială în Marea Britanie, va deveni dominantă luna aceasta în SUA.

Oficialii în sănătate spun că virușii nu pot genera mutații dacă nu pot infecta gazdele și nu se pot replica. De asemenea, ei îi împing pe americani să se vaccineze cât mai repede posibil înainte ca variantele potențial noi și chiar mai periculoase să continue să prindă.

Walensky a declarat luni că vaccinările vor ajuta SUA să iasă din pandemie, susținând că Food and Drug Administration a autorizat vaccinul Covid-19 al Johnson & Johnson pentru utilizare în regim de urgență, făcându-l al treilea vaccin care trebuie aprobat pentru distribuire în SUA vaccin care necesită o singură doză. Walensky a semnat vaccinul duminică. Vaccinul J&J este o „completare atât de necesară pentru lupta împotriva pandemiei”, a spus ea, adăugând că autorizația va face posibilă vaccinarea mai multor persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS