10.8 C
Craiova
luni, 19 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Bill Gates despre purtatul măștilor: „Spre vară ne putem aștepta la o schimbare semnificativă”

Bill Gates despre purtatul măștilor: „Spre vară ne putem aștepta la o schimbare semnificativă”

Miliardarul filantrop de 65 de ani, Bill Gates, a primit a doua doză de vaccin săptămâna trecută. Dar chiar dacă fondatorul lui Microsoft este vaccinat, el se supune în continuare regulilor de siguranță, cum este și purtatul măștii: „Vreau să dau un exemplu bun. Dacă ești vaccinat, tot mai poți transmite”, a spus Gates, citat de CNBC.

Centrul american pentru controlul bolilor (CDC) spune că și oamenii vaccinați împotriva Covid trebuie să respecte în continuare măsurile de siguranță publică. Chiar dacă vaccinurile Pfizer și Moderna s-au dovedit a fi foarte eficace în prevenirea formelor severe și decesului de Covid, nu este încă limpede în această fază dacă previn și transmiterea.

„Nu voi înceta să port masca și să fiu extrem de prudent, în special în prezența persoanelor mai în vârstă care n-au fost vaccinate”, afirmă Gates.

Cum spun conspiraționiștii, „Adminul s-a conectat la server”

Mulți se întreabă când vom putea reveni la normal, sau măcar să renunțăm la măsuri ca distanțarea socială și măștile.

„Doar spre sfârșitul primăverii și la vară vom ajunge la numere de la care să ne gândim la schimbarea comportamentului în mod semnificativ”, a spus Gates, adăugând că se gândește să poarte măști și peste toamnă, „pentru că nu este ceva dezastruos”.

Dr. Anthony Fauci, consilier medical șef la Casa Albă, a spus într-un interviu pentru CNN că este posibil ca americanii să aibă nevoie să continue cu purtatul măștii și în 2022. Necesitatea va depinde de nivelul circulației virusului în comunitate.

„Dacă veți vedea nivelul coborând foarte, foarte jos vreau să continue scăderea spre un prag care va fi atât de redus încât … să fie o minimă, minimă amenințare să fiți expus la o persoană infectată”, a spus Fauci.

În timp ce oamenii care au fost vaccinați trebuie să poarte măști în public și în preajma oamenilor din afara căminului lor și care n-au fost vaccinați, ei sunt în siguranță fără măști în compania altor oameni vaccinați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor

Rețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor, din Craiova. Echipele Companiei de Apă Oltenia au finalizat lucrările în timp record.

ȘTIRI GdS

Rețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor

Rețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor, din Craiova. Echipele Companiei de Apă Oltenia au finalizat lucrările în timp record.

Fals taximetrist prins de poliţişti cu o sabie şi...

Un tânăr de 26 de ani a fost prins de poliţişti în timp ce conducea un taxi fără atestat profesional şi cu o sabie...

Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina sunt peste 500 de...

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu continuă să susțină că în realitate numărul deceselor COVID-19 este mult mai mare și a exemplificat, luni, cu...

Gheorghiţă: Primele centre de vaccinare drive-thru, gata la finalul...

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru...

Marinos Ouzounidis, despre de meciul cu FC Botoşani: „Vom...

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Marinos Ouzounidis, a prefaţat astăzi întâlnirea cu FC Botoşani. Confruntarea din etapa a 2-a din play-off-ul Ligii 1 este programată...

Grecia renunță la carantina obligatorie pentru turiștii din UE...

Aviaţia civilă elenă a anunţat astăzi ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum în Grecia pentru turiştii care sunt "rezidenţi...