11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe înăspresc restricțiile în mai multe țări europene

Se înăspresc restricțiile în mai multe țări europene

Mai multe țări europene au înăsprit restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, după ce numărul cazurilor noi a crescut substanțial.

Cehia are cea mai mare rată de infectare pe cap de locuitor din lume și de de mâine intră din nou în stare de urgenţă. Carantina la nivel naţional va fi menţinută cel puţin pentru următoarele 3 săptămâni. d

Oamenii vor avea voie să iasă din cartierul unde locuiesc doar pentru a se duce la serviciu, la medic sau să-şi îngrijească rudele şi trebuie să prezinte o dovadă scrisă în acest sens. Se închid magazinele neesențiale, școlile și grădinițele. Plimbarea animalelor de companie va fi posibilă doar pe o distanţă de 500 de metri depărtare de casă. Pe lângă poliţişti, pe străzi vor patrula şi 5.000 de militari.

Restricții pe Riviera Franceză

Restricţii sunt şi pe Riviera Franceză. În oraşul Nisa, explozia de îmbolnăviri cu tulpina britanică a dus la implementarea unei carantine locale, valabilă de vineri seara până luni dimineaţa. Localnicii au voie să iasă din casă o oră pe zi şi nu trebuie să se îndepărteze mai mult de cinci kilometri de domiciliu.

Magazinele, mai puţin cele alimentare şi farmaciile sunt închise, iar accesul pe plajă este interzis. Măsurile vor fi aplicate şi weekend-ul următor.

Cinci regiuni din Italia au restricții suplimentare

Restricţii suplimentare au fost introduse şi în 5 regiuni din Italia, printre care Lombardia şi Piemont. În schimb, în Sardinia, restricțiile antiepidemice au fost în mare parte ridicate, mai puţin cele referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială. În ultimele 3 săptămâni, Sardinia a înregistrat mai puţin de 50 de cazuri noi de COVID-19 la 100.000 de locuitori, aşa că restaurantele sunt deschise şi seara, iar cinematografele, sălile de teatru şi de fitness primesc din nou oaspeţi.

Veşti bune au primit şi spanioli din provincia Catalonia. Cu o rată de incidenţă în scădere, în Barcelona au fost redeschise parţial mall-urile, iar în comunitatea autonomă Galicia este permisă, după mai multe luni de restricții, deplasarea între municipalități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS