14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal Eurovision în Cipru, după ce o piesă "satanistă" a câștigat selecția națională

Scandal Eurovision în Cipru, după ce o piesă „satanistă” a câștigat selecția națională

Piesa aleasă pentru a reprezenta Cipru la Eurovision a stârnit controverse. Un apel anonim a ameninţat cu „incendierea clădirii” televiziunii publice CyBC, iar un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă a adus critici dure piesei câștigătoare, informează agerpres.

Melodia, intitulată „El Diablo” („Diavolul”, în spaniolă) şi interpretată de cântăreaţa greacă Elena Tsagrinou, a fost difuzată miercuri pentru prima dată de CyBC în această ţară mediteraneană, unde majoritatea locuitorilor sunt creştini ortodocşi.

CyBC a sesizat poliţia cu privire la un apel anonim care ameninţa cu incendierea clădirii televiziunii în semn de protest, a informat vineri agenţia de presă cipriotă. Poliţia investighează incidentul.

Un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a dat publicităţii vineri un comunicat prin care solicită CyBC să renunţe la melodie.

Sindicatul şi-a exprimat „groaza” cu privire la subiectul versurilor melodiei selectate pentru competiţia europeană programată pentru luna mai, susţinând că interpreta acesteia „l-a lăudat pe Satana, şi-a dedicat lui viaţa şi l-a iubit”.

CyBC a răspuns atacurilor explicând că piesa a fost înţeleasă greşit şi că este inspirată din „lupta eternă dintre bine şi rău”.

Cipru a terminat pe locul al doilea concursul Eurovision din 2018, cea mai bună poziţie obţinută până în prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS