8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania va administra o singură doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avu Covid

Spania va administra o singură doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avu Covid

Spania va administra o singură doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut deja Covid-19. Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul Sănătății în ultimul update cu privire la strategia sa de imunizare, conform Reuters.

”Durata imunității la virus după infectarea naturală nu este cunoscută, dar studiile arată că administrarea unei singure doze la aceste persoane crește imunitatea”, arată Ministerul Sănătății.

Franța a anunțat deja o politică similară luna aceasta

Franța a anunțat deja o politică similară luna aceasta în timp ce politicienii italieni dezbat dacă să urmeze și ei aceeași cale.

Până joi, aproximativ 1,2 milioane de persoane au primit deja două doze

Spania a recomandat deja persoanelor din această categorie care nu au complicații majore de sănătate să aștepte șase luni de la diagnostic înainte de a se vaccina.
Până joi, aproximativ 2,2 milioane de persoane din grupuri prioritare, cum ar fi rezidenții și personalul azilelor, persoanele cu vârsta peste 80 de ani și medicii din prima linie au primit o doză. Aproximativ 1,2 milioane dintre aceștia au primit deja două doze.

Peste 2% dintre spaniolii cărora li s-a oferit imunizarea cu un vaccin au refuzat

Puțin peste 2% dintre spaniolii cărora li s-a oferit imunizarea cu un vaccin au refuzat vaccinarea, inclusiv persoane care au refuzat din motive medicale. Bilanțul total al cazurilor a ajuns joi la 3,18 milioane, iar rata deceselor la 68.468.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS