14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale

Iohannis: Certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale

Președintele Klaus Iohannis a susținut, în cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului European de joi că certificatul european de vaccinare pentru călătorii ar trebui folosit în scop medical.

De asemenea, acesta a spus că la nivelul UE nu s-a reușit implementarea unei abordări comune în ceea ce privește restricțiile impuse, “care diferă semnificativ de la un stat membru la altul, în ceea ce privește controlul frontierelor sau asigurarea liberei circulații a mărfurilor și persoanelor”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

“Unul dintre principalele subiecte abordate s-a referit la coordonarea Uniunii Europene (UE) în contextul pandemiei de COVID-19 și acțiunea în domeniul sănătății, cu accent pe lecțiile învățate din criza curentă, consolidarea rezilienței UE în domeniul sănătății și al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătății, precum și aspecte privind cooperarea internațională în domeniu. Liderii europeni au discutat, de asemenea, aspecte legate de securitate și apărare, cu accent pe cooperarea în domeniu la nivel UE și complementaritatea cu demersurile de la nivel internațional, precum și aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii.

Cu privire la coordonarea la nivelul UE în gestionarea pandemiei de COVID-19 și consolidarea rezilienței Uniunii în domeniul sănătății, șefii de stat și de guvern au abordat atât aspecte legate de vaccinare, cât și elemente privind măsurile la frontierele interne și externe ale Uniunii Europene.

În declarația adoptată în cadrul reuniunii, liderii au subliniat importanța derulării, în bune condiții, a campaniilor de vaccinare de la nivel național, precum și a menținerii integrității Pieței Interne a Uniunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS